Followers

tules3!! free...:P


ShoutMix chat widget

Thursday, 23 June 2011

behind me

LOOK AT THIS PIC.THIS IS ME.
(bukan pandai sgt ambek gambr,tp pntang nampk kamera)

pic atas ni pic ayu,,tp bkn my cam,,my brother yg kt shah alam tu pnye..saye ni student lagi..ne mampu beli cam mahal beribu nie..ape2 pon..saye suke cam.tambh2 lagi kalo tangkp pic saye..ngeee~~ tapi,saye x show la pic kat org,,bukan ape.ORANG MALAYSIA NI SUKE SANGAT MEMBUAT SPEKULASI YANG BUKAN2 TERHADAP APE2 GAMBAR.x kisah la org tu baik mcm mne pon,,bile nampk pic die yg spontan,mule la buat tanggapan yg bukn2..tau kenape? sb die takde cam tu..thats why die bercakap mcm tu..cube kalau pic die mcm tu..hahahaha..tegelak besar aku! abes?x kn die nk kutok lak kan? pic sendiri..muahahahha..tapi itu la hakikat penduduk malaysia..bile diri x wat salah..dok sebok cerite pasal masalah org,,kesilapan org..tapi bile diri sendiri wat salah..baru la padan muke kau..kan.. baru ade akai,,nak fikir,& faham situasi org lain yg kau kutuk tu..begitulah ceritenye,,sambung cite pasal ayu balek...

HUJUNG BELAH KANAN DEPAN BUDAK X PAKAI TUDUNG NI AYU{hitamnye mukee}
(bakat terpendam..boleh lead orang,kat PLKN ayu ade jawatan)

satu kenyataan untuk ORANG MALAYSIA jugak,,kalau seseorang itu berani tampilkan diri untuk menjadi leader kepada org lain,,arahan beliau sering di sanggah & dibangkang,,yang kau tu? pehal x berani tampil and lead,ape yg kau tau?makan hasil yang leader tu ushakn & bangkak.. patot ke? itu lah hakikat ORANG MALAYSIA yg pada pendapat ayu,,ubah la...keji sangat sikap mcm tu..kalau tegur kesilapannye,,itu adalah perlu,,tapi dok blame2 leader kite tu,,ia lngsong tak patot..tapi,cerite ayu jadi leader kat PLKN plak..ayu terase amat besyukur,,sebab anak2 buah ayu x kire bangse melayu,cine,india,hormat kn ayu.diorang jugak sentiase bagi sokongn kat ayu dengn mematuhi setiap arahan ayu..ayu sayang sangat kat korang BUDAK DELTA!! pimpinan ayu di bantu oleh zee hui dan siti@kecik.diorang sahabat terbaik dikala DELTA menghadapi senang dan susah.BEST3!! and alhamdulillah,,berkat ayu dididik oleh Cikgu Ain, Cikgu Ati,dan cikgu2 lain,,batuan sahabat2 PLKN,dan didikan makayah untuk ayu jadi manusia yang hormatkn orang lain,cekap berurusan,ayu dinobatkan sebagai PELATIH WIRAWATI TERBAIK,bukan itu aje..result DELTA keseluruhan,kami di tangga yg ke2.kalau mengikut keputusan keseluruhan kumpulan wirawati aje,WIRAWATI DELTA JUARA(bukan cerite dongeng..realiti)ayu sangt bange dengan pencapai kumpulan yang ayu lead... well..itu lah kisah bakat terpendam disebalik wajah suke sengih dalam pic ayu tu..

KEDIAMAN KASUT2 BARU SEBELUM DIMILIKI ORANG
(my hobby tengok hills)

setengah orang berpendapat,brand adalah penting.4 me,brand tu x ade la penting,janji berkualiti & cantik.
mcm jugak manusia..kalo kaye je..tapi sikap mcm binatang pon x gune..kan? so,dalam konteks ini,,ayu lebih suke tengok kasot berbanding bju or what ever,,sebab,,kalo seseorang tu nak bangge kn diri mesti cakap "SEE THE LEG" hahahahhaa..eh..bukan sb tu,,sb,setiap org mempunyai perbezaan hobby maseng2..bagi ayu,,ayu ske kasot.. baru semalam ayu jumpe satu hills ni..peeh!! ranggi2 sopan laa kasot tu...hehehe..hargenye RM39.90. esok2 ayu nak beli lahhh!!!!

REAL PIC,NO EDIT 
(nape nmpk puteh semacm je niee ek? bukn sb saye pakai cream muke bebanyk ye,,ni sbb cahaye cukup)

my true kulit x lh cerah mne pon(rendah diri)..tp its true,,dalam famly,saye sorg jee kulit gelap sikit,:( 
 abang2 & adik semue putih mcm cine,,terase seperti anak pungut,,tapi selepas membuat ujian DNA ,,saye memg anak kandung mereka..:P.. hiihihihi..rupe2nye,,saye ikut keturunan sebelah ayah..hek3..tp nape saye sorg jee yg kulit begitu?? da la sorg je pompuan dlm fmly!! ("anak,x baik mempertikaikan kejadian allah,setiap yg berlaku..pasti ade hikmahnya") hihihih..maaf..saye sdr.saye x ptot pertikaiknnye..
Ape2 pon,saye seperti insan lain,,mempunyai famly yg begitu caring GILE dengan saye.aspecially my adik..kalo ayu couple..hah!! naik lah hantu die,,ayu ni x leh bekwn ngn lelaki..hak3! tp,ayu still ade kawan lelaki n still ade boy,,mak kate,ayu ngn adek ni x jauh jarak umur,dan,,,waktu kecil kami,kami memang rapat sangat..
THIS IS MY ADIK
(bjet ansem!! wink3!)
kalau tengok true2(betul2) ..mate kami sangat same..rasenye,,kelebihan kami 6 adik beradik ni adalah mate yg sangat serupe..mempunyai bulumate yg pnjg dan mate bewarne sedikit hazel..kalau tengk semue anak2 buah ayu..bulu mate diorang semue panjang..ye la..bapak2 diorg semue berbulu mate pnjang.. hihihih..munkin ni hasil gabungan mak n ayah ayu,,jadi,anak2 mereka memiliki sepasang mata yg cantik.bukan nak bangge dengan diri,,tp ayu kagum dengan kesempurnaan ciptaan allah..

THIS IS MY ABANG2 WITH THEIR WIFE
(i love them so much)


besyukur dengan kurniaan yg diberikan..walaupun ayu sorang je perempuan.tapi ayu mseh dikelilingi abang2 yg sayangkn ayu..maseng2 mempunyai kelebihan masing2 yg boleh ayu jadikan contoh dan panduan untuk ayu create life ayu nanti..setiap kali muke2 diorang ni lengkap dalam rumah makayah..suasane x penah sepi..muke diorang ni je nampk skema..bile da bejumpe sesame sendiri,,riohnye,,x tau la nk ckp..satu lagi pesamaan hobi yang ayu nmpk..mereka2 ni suke memanggang..pangang ayam,ikan,kerang,sotong,,(mentang2 ayah toke ikan)..bile ayah nampak diorg rmai2 kt kedai ayh,,di kawasan barang mentah,,muke ayah betukar macm niee (=,='') {bile nak untong niee} HAHAHAHAHAHA..mak plak jadi tukang saksi n gelak..MUAHAHAHAHAHA!!ape2 pon..gile happening bile famly ayu lengkap..

AND THIS IS OUR BELOVED MOM AND DAD
sangat2 kami cintai mereka ini sehingga akhir hayat kami

insan yang amat berjasa kepada kami,,kejayaan abg2 ayu adalah ushasama dari mereka ini.jasa mereka amatlah kami hargai..pelbagai rintangan telah bonda & ayahanda hadapi untuk membesarkan kami tanpa sebarang bantuan org lain melainkan tulang empat kerat mereka..YAALLAH,,LINDUNGI MEREKA..
mereka happening sangt.so,x kisah la kalo anak2 mereka ni pon happening..bonda & ayahanda sangat sporting,,ape yg ayu bngge sangat dengan mereka ni,,mereka langsung tidak memikirkan darjat atau status dalam begaul dengan mana2 keluarga..lembut hati,dan bersifat sabar mereka ini menjadi tauladan kepada ayu dan yang lain.all my brother berkahwin dengan pilihan cinta hati masing2 tanpa sedikit tentangan dari my parents kerana my parents faham bahawa kebahagian itu penting walau setinggi mana langgit dijunjung..kebahagian tidak dapat dibeli dan ditukar dengan emas,intan mahupun belian..jadi,,my parents mengambil langkah,,menghormati keputusan my brothers untuk berkahwin dengan pilihan cinta hati masing2.sangat profesional tindakan my parents..

LAST BUT NOT LEAST,MY LOVE
(penemuan x diduga dan ku hargainya)

orang kate,x kenal make x cinta..permulaan cinta kami dengan pengenalan x didiuga,pemulaan bicara kami,,ayu memanggilnye siPOYO dan ORANG TUE..why? x tau la...
tp..setiap insan yang allah cipta mempunyai keunikan masing2,jadi rase qaseh terpaut disitu..die seorang yg penyabar n TERLALU SUKE menasihati ayu..ikhlas ayu katekn,,sikap sebagai pemimpinnye teserlah..well..die memang mempunyai bnyak persamaan sikap dengan adik ayu.. sangat protektif..
satu sikap die yg x semue lelaki ade,,suke MEMBEBEL..hakhakhak..bebelan die mcm abg ke3 ayu tu..
ape yg ade dlm dirinye,,sudah sedia ada dlm famly ayu dan bnyk kimia yg ayu lihat dalam perhubngan kami..selesa sgt dengan sikap sederhananya dalam semue keadaan..hahahaha..perancangannye..lepas ayu dapat degree dan bekerja,,kami kahwin..wink3!!("jauh lagi tu dik,,STPM pon x lepas lgi")
maaf,,,ayu sedar,,tapi x salah kalau seseorang tu mempunyai cita2 dan perancangan masa depan,,ape2 pon..kita merancang..allah menentukan,,semoga..kami dapat tempuhi segala rintangan sehingga bersatu hingga ke akhir hayat kami.. hak3...saye show kan die kerane die memg cinta saye.. x ade niat lain ok?


thats all about my kisah..its all about me behind me..
thanks sudi bace..may allah bless you..